România este țara paradoxurilor: în timp ce autoritățile vorbesc de Inteligența Artificială și rolul ei în viitor, pacienții spitalelor supraviețuiesc tot cu un meniu de 20 de lei pentru toate cele trei mese ale zilei.
Și cum toate prețurile s-au scumpit, nu-i de mirare că farfuriile sunt tot mai goale de la o zi la alta.
Pentru a treia oară mămică, o femeie din Timișoara a postat pe Facebook fotografii cu mâncarea primită în maternitatea în care era internată. Ea spune că, de cele mai multe ori, meniul înseamnă un ou fiert, biscuiți și o felie de parizer.
„Hai ca mi-am luat câteva minute sa vă arăt cam cum e viața la Spitalul Odobescu, din Timișoara. Sunt aici internată de două săptămâni cu fetițele premature și am ales acest loc din cauza experienței traumatizante pe care am avut-o la Spitalul Bega, unde l-am născut pe primul copil, cu personalul și nu numai…
Să vă prezint meniurile de la micul dejun și de la cină și vă las pe voi să decideți dacă mămicile operate și cele care au născut natural își pot lua din acest meniu fier, calciu și alte vitamine necesare pentru a se întrema și a-i putea hrăni pe nou-născuți corespunzător. Hai că eu stau cât de cât aproape de spital, mai primesc mâncare de acasă, mai cumpăr ceva, mai comand, însă 80% din mămicile de aici, și unele stau în spital pana la 3 luni chiar, nu își permit nici să cumpere un pachet de șervețele umede pentru bebeluși”, a scris femeia.
La rubrica de comentarii, cineva a scris: „Gust amar îți lasă în gură. Și la propriu și la figurat. Cred că din toate pozele acelea, doar cu oul aș rămâne”. O altă persoană a observat, însă, că „au rupt biscuiții in două ca să pară mai mulți”.